
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego
-
300 g udźca z indyka, bez skóry i kości, bez białych błonek, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
25 g bułki tartej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
500 g kapusty młodej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
700 g wody
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
5 g koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
201.7 kcal /
844.3 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
825 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska