
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oleju rzepakowego
- 300 g udźca z indyka, bez skóry i kości, bez białych błonek, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 25 g bułki tartej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 500 g kapusty, młodej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 300 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
- 700 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona - 5 g koperku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100
g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
lub 100 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu - 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 844.3 kJ / 201.7 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 825 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 Min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 Min
Zupa z kurczaka
30 Min
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 Min
Zupa krem ze szpinaku
40 Min
Zupa krem z resztek warzyw
50 Min
Zupa szpinakowa z batatami
35 Min
Zupa z kapusty z pulpetami z kurczaka
45 Min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 Min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 Min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45 Min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 Min