Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego
-
300 g udźca z indyka, bez skóry i kości, bez białych błonek, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
25 g bułki tartej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
500 g kapusty młodej, pokrojonej na 3 cm kawałki
-
300 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
700 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
5 g koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
825 mg
Białko
13.5 g
Kalorie
844.3 kJ /
201.7 kcal
Tłuszcz
8.7 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
21.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1 godz. 10 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku z pikantnymi orzeszkami piniowymi
1 godz. 10 min
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa z rzodkiewkami i jajkami w koszulkach
45 min
Zupa z kalarepy
1 godz.
Chrzanowa zupa krem z awokado i pulpetami
1 godz. 10 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Zupa szpinakowa z batatami
35 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min