
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
oleju rzepakowego15 g
-
udźca z indyka, bez skóry i kości, bez białych błonek, pokrojonego na kawałki300 g
-
jajko1
-
liści szpinaku baby, świeżych100 g
-
bułki tartej25 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soli1 ¼ łyżeczki
-
kapusty młodej, pokrojonej na 3 cm kawałki500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę300 g
-
wody700 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji5 g
-
kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
201.7 kcal /
844.3 kJ
Białko
13.5 g
Tłuszcz
8.7 g
Węglowodany
21.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
825 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska