Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau minérale
- 120 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 300 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 20 g de miel
- 6 g de sel
- 60 g d'huile d'olive, et 1 filet
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- 1 c. à café bombée d'origan déshydraté
- 20 olives kalamata dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 8328 kJ / 1984 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 290 g
- Tłuszcz
- 78 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia aux oignons
2h 15 min
Focaccia des Pouilles
1h 10 min
Pain lagana grec
3h 15min
Focaccia au romarin
2 godz. 20 min
Focaccia au romarin et tapenade d'olives violettes
4j 30 menit
Focaccia au pecorino, au lard et crème d'artichaut
2j 30 menit
Gressins italiens
1h 55min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50min
Pâte à pizza italienne
2j 5 menit
Focaccia au romarin et huile d'olive
3h 15min
Fougasse lardons et romarin
3h 15min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2j