![Focaccia italienne Focaccia italienne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42410d03d74fbee5aa0a44884785ea4b/Derivates/3336770a3d3082374f1e9b4e6e6ce5b48e06c358.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau minérale
- 120 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 300 g de farine T45, et un peu pour fariner
- 20 g de miel
- 6 g de sel
- 60 g d'huile d'olive, et 1 filet
- 1 branche de romarin frais, effeuillée
- 1 c. à café bombée d'origan déshydraté
- 20 olives kalamata dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 8328 kJ / 1984 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 290 g
- Tłuszcz
- 78 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia au romarin
2 Std. 20 Min
Pains au yaourt orientaux
55 min
Mouna à l'orange, citron et fleur d'oranger
5 Std. 35 Min
Cheese naan indien
2 Std. 40 Min
Tourte aux blettes et aux pignons de pin
1 Std. 50 Min
Focaccia au pecorino, au lard et crème d'artichaut
2h 30min
Polenta crémeuse au bleu et aux épinards
25 Min
Fougasse lardons et romarin
3 Std. 15 Min
Pitas libanaises
2 Std. 20 Min
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3 Std. 15 Min
Focaccia au romarin et tomates séchées
1 Std. 50 Min