Mousse au chocolat blanc à l'aquafaba

Mousse au chocolat blanc à l'aquafaba

4.0 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 5 g de beurre
  • 400 g de pois chiches en conserve l'aquafaba (saumure) uniquement
  • 1 pincée de sel
  • 1 sachet de stabilisateur alimentaire (8 g. Voir "Conseil(s)")
  • 150 g de chocolat blanc détaillé en morceaux

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 74 mg
Białko 3.3 g
Kalorie 1220.7 kJ / 291.8 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 1.5 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...