Coupe glacée à la Chartreuse

Coupe glacée à la Chartreuse

3.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz.
6 portions

Składniki

La veille
  • jaunes d'œufs
    3
  • de sucre en poudre
    100 g
  • de colorant alimentaire vert en poudre (opcjonalnie)
    1 trait
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de lait
    200 g
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
  • de fruits rouges frais variés
    300 g
  • de sucre en poudre
    120 g
  • d'eau
    50 g
  • de myrtilles surgelées
    500 g
  • blanc d'œuf
    1
  • de Chartreuse
    30 g
Le montage
  • crème chantilly pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 394.8 kcal / 1652.7 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 52.5 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 53.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...