
Urządzenia i Akcesoria
Coupe glacée à la Chartreuse
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 13 godz.
6 portions
Składniki
La veille
-
jaunes d'œufs3
-
de sucre en poudre100 g
-
de colorant alimentaire vert en poudre (opcjonalnie)1 trait
-
de crème liquide 30-40% m.g.200 g
-
de lait200 g
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
-
de fruits rouges frais variés300 g
-
de sucre en poudre120 g
-
d'eau50 g
-
de myrtilles surgelées500 g
-
blanc d'œuf1
-
de Chartreuse30 g
Le montage
-
crème chantilly pour le service
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
394.8 kcal /
1652.7 kJ
Białko
5.2 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
52.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
53.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Coupes glacées
9 Przepisów
Francja
Francja