![Coupe glacée à la Chartreuse Coupe glacée à la Chartreuse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e514443b3f0b2bfa9bcec2ee83645829/Derivates/24d915d28d779067a3e86556e07cf861a27675b2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 3 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 1 trait de colorant alimentaire vert en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 200 g de lait
Le coulis de fruits rouges (le jour même)
- 300 g de fruits rouges frais variés
- 120 g de sucre en poudre
- 50 g d'eau
- 500 g de myrtilles surgelées
- 1 blanc d'œuf
- 30 g de Chartreuse
Le montage
- crème chantilly, pour le service
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1652.7 kJ / 394.8 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 52.5 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 53.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20 min
Crêpe Belle-Hélène
40 分钟
Crème pâtissière au caramel
50min
Crème onctueuse maïs, vanille, orange et popcorn
25 Min
Gâteau aux trois laits
2h
Eclair caramel-noisette
2h
Pizza à l'agneau et aux petits pois
1h
Mélange pour marinade de poulet ou pour assaisonner
5 分钟
Tarte au coing
50min
Gâteau de semoule aux fruits
1h 50 min
Nouilles à ramen
1h
Cake glacé comme un vacherin aux bananes et framboises
2 Std. 40 Min