![Pain de campagne Pain de campagne](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/68514ab5c72e54e9b6fed0b20072a911/Derivates/7754106ed006a7e508be58f1a1c4a1e49bb66d96.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 100 g de farine de seigle
- 150 g de farine de blé complet T 130
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7400 kJ / 1745 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 354 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mon pain de campagne maison
4 Std. 40 Min
Petits pains de seigle
12sa
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Pain au maïs portugais
5h
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Baguette tradition
15h 25min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Pain complet
16h
Miche de petit épeautre
3h 35 min
Pain express au sésame
1 Std. 15 Min