Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau minérale
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 100 g de farine de seigle
- 150 g de farine de blé complet T 130
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 7400 kJ / 1745 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 354 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains aux noix
4h 30min
Baguette tradition
15h 25 min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain express au sésame
1h 15min
Baguette au sarrasin
15h 25 min
Pain de seigle
4h 10min
Mon pain de campagne maison
4 godz. 40 min
Pain rapide
1h 15min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Yaourts maison
11 Std. 30 Min
Petits pains de seigle
12h
Pain complet
16h