Wersje kompatybilne
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caramelised onions
- 250 g red onions, cut into halves and cut into thin slices
- 130 g brown sugar
- 50 g balsamic vinegar
- 1 pinch salt
- 1 pinch ground black pepper
Risotto with Taleggio
- 30 g eschalots
- 30 g salted butter
- 320 g Arborio rice
- 50 g white wine
- 700 g water
- 1 tsp salt
- 120 - 150 g Taleggio cheese, cut into cubes (3-4 cm) (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2647.8 kJ / 630.3 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 99.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 900.7 mg
Alternatywne przepisy
White balsamic reduction
40min
Cherry pickin' gelato
4h 35min
Asparagus risotto
40min
Raspberry-infused vinegar
73h 10min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2h 50min
Risotto verde
45 min
Caramelised onion jam gravy
2h 5min
Gingerbread pavlova stack
5 Std. 30 Min
Apple, leek and sage sauce
15min
Beef tapenade crostini
1h 40min
Pancetta-wrapped apricot stuffing roll
1h
Poached salmon and beetroot blinis
45 min