Taleggio risotto with balsamic caramelised onions

Taleggio risotto with balsamic caramelised onions

3.8 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

Caramelised onions
  • red onions cut into halves and cut into thin slices
    250 g
  • brown sugar
    130 g
  • balsamic vinegar
    50 g
  • salt
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
Risotto with Taleggio
  • eschalots
    30 g
  • salted butter
    30 g
  • Arborio rice
    320 g
  • white wine
    50 g
  • water
    700 g
  • salt
    1 tsp
  • Taleggio cheese cut into cubes (3-4 cm) (see Tips)
    120 - 150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 900.7 mg
Białko 16.2 g
Kalorie 2647.8 kJ / 630.3 kcal
Tłuszcz 18.1 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Węglowodany 99.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...