Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp olive oil
- 3 tsp black mustard seeds
- 250 g brown onion, cut into quarters
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 2 dried bay leaves
- ¼ tsp ground turmeric
- 120 g tomato paste
- 2 fresh long red chillies, trimmed and cut into quarters
- 1 tsp salt
- 100 g Greek-style natural yoghurt, plus extra for serving
- 200 g coconut milk
- 2500 g lamb shoulder, bone in
- water, for roasting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1625.5 kJ / 387 kcal
- Białko
- 45.2 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 430.2 mg
Alternatywne przepisy
Quick massaman beef curry
40min
Mongolian lamb hot pot
3h 25 min
Layered lamb curry
1 godz.
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Beef madras
1 godz. 30 min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Baked masala fish
1 godz. 15 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Bhuna gosht
1h 20min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 godz. 40 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min