Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 150 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 1 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 150 g de farine de sarrasin
- 10 g de sel
- 100 g de noisettes
- 100 g de canneberges déshydratées
- 2 c. à soupe de graines de kasha (sarrasin grillé)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 10483 kJ / 2471 kcal
- Białko
- 78 g
- Węglowodany
- 517 g
- Tłuszcz
- 67 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4 godz. 15 min
Pain au levain
17h
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1 Std. 40 Min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Pain complet
16h
Petits pains aux figues
3h 40min
Tourte auvergnate au seigle
4 godz. 45 min
Miche de petit épeautre
3h 35 min