Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g d'eau minérale
- 150 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 1 g de levure boulangère fraîche
- 350 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 150 g de farine de sarrasin
- 10 g de sel
- 100 g de noisettes
- 100 g de canneberges déshydratées
- 2 c. à soupe de graines de kasha (sarrasin grillé)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 10483 kJ / 2471 kcal
- Białko
- 78 g
- Węglowodany
- 517 g
- Tłuszcz
- 67 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Pain noir aux graines
2u. 45min
Pain aux différents fruits secs
2h 55min
Pain moulé aux graines
3 Std. 50 Min
Pain d'épeautre aux graines
6hod. 10min
Pain au levain
17 godz.
Pain de seigle
4h 10min
Pain moelleux, abricots, raisins au miel d'été
1hod. 40min
Pain complet au muesli
4 Std. 5 Min
Miche de petit épeautre
3 godz. 35 min
Pain de campagne en cocotte
2小时 10 分钟
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min