Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau minérale
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 400 g de farine de seigle
- 100 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 275 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 8750 kJ / 2076 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Pain blanc en cocotte
3 Std. 15 Min
Pain de seigle
5 Std.
Pains de seigle au citron
3h 50min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Pain de seigle
2h 40min
Miche de petit épeautre
3h 35min
Petits pains de seigle
12h
Pain aux céréales
3h 30min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min