![Pain de seigle Pain de seigle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e5d6a0d6618cf322a5d1652e96a8249b/Derivates/6415935bb99c97ebc26a078247a921e19bb2db55.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La poolish
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 100 g d'eau minérale
- 5 g de sucre en poudre
- 100 g de farine T 55
La pâte
- 400 g de farine de seigle
- 100 g de farine T 55, et un peu pour fariner
- 275 g d'eau minérale
- 10 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 8750 kJ / 2076 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 137 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet vapeur
4h
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain au levain
17 godz.
Pain cocotte seigle et épautre
2hod. 40min
Pain noir aux graines
2h 45min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pains de seigle au citron
3h 50min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Baguette au sarrasin
15 godz. 25 min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Pain de campagne
3h 45min
Tourte auvergnate au seigle
4h 45min