Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 400 g de patate douce, en cubes
- 320 g d'eau minérale
- 1 c. à soupe de miel
- 125 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s")
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 150 g de farine de petit épeautre
- 20 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 11515 kJ / 2715 kcal
- Białko
- 98 g
- Węglowodany
- 540 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Baguette au sarrasin
15h 25 min
Pain noir aux graines
2 godz. 45 min
Pain complet rapide
1h 20min
Pain aux différents fruits secs
2h 55min
Pain aux pruneaux
1h 45min
Pain au levain
17h
Pain de seigle
4h 10min
Pain à la farine d'épeautre
3 Std.
Lait de riz brun (Métrique)
10min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 Std. 10 Min
Pain au yaourt
1h 50 min.