![Pain à la patate douce Pain à la patate douce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9cd4a6d2c1fa4aa0e098efa4235d3cc6/Derivates/3b2b174b25b0ba9f2f5e611bfbac9d847f7e7e3b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 400 g de patate douce, en cubes
- 320 g d'eau minérale
- 1 c. à soupe de miel
- 125 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s")
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine T 65, et un peu pour fariner
- 150 g de farine de petit épeautre
- 20 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 11515 kJ / 2715 kcal
- Białko
- 98 g
- Węglowodany
- 540 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet vapeur
4h
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min
Pain noir aux graines
2h 45 min
Pain torsadé au kamut
4h 10 min
Pain sans gluten au sésame et au kasha
2 godz. 50 min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 godz. 10 min
Pâte à tartiner au cacao végane
15min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Petits pains aux figues
3h 40min
Tourte auvergnate au seigle
4h 45min