Focaccia au romarin et tapenade d'olives violettes

Focaccia au romarin et tapenade d'olives violettes

3.5 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La focaccia
  • d'eau minérale
    300 g
  • de levure boulangère sèche
    1 sachet
  • de farine de blé T45
    350 g
  • de sel
    8 g
  • d'huile d'olive
    20 g
La tapenade
  • d'olives kalamata dénoyautées
    150 g
  • de câpres en saumure
    20 g
  • d'huile d'olive
    40 g
  • gousse d'ail
    1
  • de marjolaine fraîche effeuillées
    2 branches
    2 branches de thym frais, effeuillées
  • du sel
  • du poivre moulu
L'émulsion
  • d'huile d'olive
    35 g
  • de romarin frais effeuillée
    1 branche
  • d'eau
    15 g
  • de sel
    1 c. à café rase

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 314 kcal / 1315 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...