Focaccia au romarin et tapenade d'olives violettes

Focaccia au romarin et tapenade d'olives violettes

3.5 6 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La focaccia
  • 300 g d'eau minérale
  • 1 sachet de levure boulangère sèche
  • 350 g de farine de blé T45
  • 8 g de sel
  • 20 g d'huile d'olive
La tapenade
  • 150 g d'olives kalamata dénoyautées
  • 20 g de câpres en saumure
  • 40 g d'huile d'olive
  • 1 gousse d'ail
  • 2 branches de marjolaine fraîche effeuillées
    2 branches de thym frais, effeuillées
  • du sel
  • du poivre moulu
L'émulsion
  • 35 g d'huile d'olive
  • 1 branche de romarin frais effeuillée
  • 15 g d'eau
  • 1 c. à café rase de sel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 5 g
Kalorie 1315 kJ / 314 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...