Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de graines de sarrasin
- 100 g de mélange de graines, et 1 c. à soupe pour la finition
- 320 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 800 g d'eau
- 6 g de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1509.8 kJ / 359.2 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 657.7 mg
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Pain noir aux graines
2h 45min
Recette du chef Eric Guérin : Lotte champignons noisettes, panais, jus de champignon sarrasin et condiment ail
1 Std. 30 Min
Pain aux pruneaux
1h 45min
Pâte à tartiner poire-vanille-gingembre
1 Std. 25 Min
Cake à la betterave et aux fruits secs
1h 35 min
Krachel (brioches à l’anis)
2h 45min
Pain au romarin méditerranéen
1 Std. 55 Min
Houmous aux restes de légumes
10 Min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10 min
Pain complet
16hod.