![Semifreddo (parfait glacé) Semifreddo (parfait glacé)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ae9793bc903605b7618c7c754b534d9e/Derivates/8df4f8c598578e8f25e25643b00d5b9f664a2074.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de noix
- 40 g de noisettes
- 40 g de pistaches, non salées
- 40 g de sucre en poudre
- 300 g de crème liquide 35% m.g. très froide
- 40 g de sucre glace
- 3 c. à soupe de miel
- 3 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2383.8 kJ / 573.3 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 71.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Recette du chef Eric Guérin : Lotte champignons noisettes, panais, jus de champignon sarrasin et condiment ail
1h 30min
Chocolat liégeois
4 Std. 30 Min
Brioche plissée crème aux agrumes
4h
Tuiles à la noix de coco et au sésame
30 Min
Tarte aux brimbelles des Vosges (ou myrtilles)
3hod. 45min
Eclair caramel-noisette
2h
Trifle poire, figue et noisette
1 Std. 10 Min
Choux craquelins au gianduja
17h
Carré feuilleté aux pommes, sauce au caramel
2h
Pannacotta façon cappuccino
4 Std. 30 Min
Praliné maison rapide
1 Std.
Tarte aux poires Bourdaloue
3hod. 10min