Wersje kompatybilne
Sorbet citron-estragon et biscuits à la noisette
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 2 citrons verts (zeste et jus)
- 6 brins d'estragon frais, équeutés
- 300 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'agar-agar
- 400 g d'eau
- 2 citrons jaunes (le jus seulement)
Le jour même
- 40 g de sucre en poudre
- 100 g de noisettes en poudre
- 1 blanc d'œuf
- 10 g de liqueur d'amande
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1490.7 kJ / 355 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 14.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Nougat glacé aux pistaches
13h
Gaspacho de tomate aux croûtons persillés
20 Min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6 Std. 10 Min
Assaisonnement pour poisson aux algues
5 Min
Avocat Tikka (Matthew Kenney)
Brak ocen
Petit gâteau à l'orange amère et à l'huile d'olive
45 Min
Fougasse catalane
6 godz. 25 min
Biscuits aux herbes et au parmesan
1 godz. 35 min
Petites brioches aux raisins et craquelin vanille
2 Std. 30 Min
Tagliatelle de riz à la vanille et aux langoustines
1 Std.
Fougasse mentonnaise
3 Std. 15 Min