Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de blé, type 45 ou 55, et un peu pour fariner
- 100 g de farine de seigle
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 340 g d'eau
- 1 ½ - 2 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de seigle
5h
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain complet
5h
Pains de seigle au citron
3h 50min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Pain de seigle
4h 10min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 Std. 20 Min
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain de campagne en cocotte
2 Std. 10 Min
Pain complet
16h
Pain cocotte seigle et épautre
2 Std. 40 Min