![Petits pains de seigle Petits pains de seigle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D12F7FB1-74AB-4DBA-920C-205E3024CAB8/Derivates/32eb0941-c7a5-4387-b83c-b20efa6b55d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de farine de blé, type 45 ou 55, et un peu pour fariner
- 100 g de farine de seigle
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 340 g d'eau
- 1 ½ - 2 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mon pain de campagne maison
4h 40min
Petits pains aux noix
4h 30min
Pain aux différents fruits secs
2h 55min
Pain cocotte seigle et épautre
2ч. 40 мин.
Pain complet rapide
1h 20min
Pain complet au muesli
4h 5min
Pains de seigle au citron
3 Std. 50 Min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 godz. 20 min
Pain de campagne
3 Std. 45 Min
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Pain de seigle
5h
Miche de petit épeautre
3h 35 phút