![Diamants cacao-tonka Diamants cacao-tonka](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/49556d41f42e72c5df54a9d61222911a/Derivates/da04fd028f172aafdabb7b4e0c515cba85e2ed2c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre
- 100 g de sucre en poudre
- 200 g de farine de blé
- 50 g de cacao en poudre
- ½ fève tonka, râpée
- 1 pincée de fleur de sel
- 2 jaunes d'œufs
- sucre cristal
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 415 kJ / 100 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Muffins façon pizza
35 min
Biscuits au citron
55 min
Gâteau quatre-quarts enrobé de chocolat
1ч. 30 мин.
Crème pâtissière au chocolat
30 min
Biscuits salés au paprika et sésame
40 мин.
Cookies au chocolat au lait et aux noisettes
25min
Fondant au chocolat et piment d'Espelette
40 мин.
Palmiers au sucre
1 godz. 10 min
Balwza (crème tunisienne aux noisettes)
1h 25min
Biscuits à la pâte d'amande
25min
Petits roulés au parmesan et au persil
1 godz. 10 min
Croustillants à la noisette
45 min