Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine de blé T 45, et un peu pour le plan de travail
- 150 g de sucre en poudre
- 5 g de sel
- 2 œufs, dont 1 battu
- 35 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 150 g de beurre mou
- 1 c. à soupe bombée de cannelle en poudre
- 2 c. à soupe de sucre en grains
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2201.3 kJ / 526.1 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 63.8 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 394.6 mg
Alternatywne przepisy
Baguette tradition
15h 25 min
Pain blanc en cocotte
3u. 15min
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Kalb el louz (gâteau de semoule au sirop de fleur d’oranger)
13h 10min
Brioche à la cannelle glacée
2u. 20min
Pain aux oignons blancs
Brak ocen
Kouglof alsacien
17h 10min
Pain marguerite pavot et curry
15h 45min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20min
Brioche extra crémeuse
2h 15 min.
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min