Brioche tressée à la cannelle

Brioche tressée à la cannelle

3.6 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
6 parts

Składniki

  • 75 g de lait
  • 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 250 g de farine de blé T 45, et un peu pour le plan de travail
  • 150 g de sucre en poudre
  • 5 g de sel
  • 2 œufs dont 1 battu
  • 35 g de beurre demi-sel en morceaux
  • 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
  • 150 g de beurre mou
  • 1 c. à soupe bombée de cannelle en poudre
  • 2 c. à soupe de sucre en grains

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 394.6 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 2201.3 kJ / 526.1 kcal
Tłuszcz 27.5 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Węglowodany 63.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...