Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de lait
- 1050 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 560 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 609.8 kJ / 145.7 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 1.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 771.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beignets en 3 ingrédients
25 Min
Bretzels allemands
2 Std. 15 Min
Café à la noisette
25 Min
Riz cantonais
30 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Paniers de pommes de terre, œuf et bacon
40 Min
Spaghetti de courgette à la carbonara
40 Min
Pulled pork (porc effiloché)
14 godz.
Croque façon Fast Food
3 Std.
Brioche feuilletée
5 Std.
Agneau et pommes de terre au romarin
1 Std.
Babka pistache et fleur d'oranger
4h 5min