Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g d'eau minérale
- 4 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T 55, et un peu pour le plan de travail
- 6 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 999 kJ / 236 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Baguette tradition
15h 25 min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain de mie moelleux
4h 15 min
Baguette en épis au sésame
15hod. 45min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Dinner rolls anglais
3 godz. 35 min
Pains à burgers américains
3h 15min
Fajitas aux restes de poulet
1 Std. 20 Min
Petits pains de seigle
12h
Pain complet
16h
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min