![Ficelle de pain Ficelle de pain](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ef53480d63b2c74146209e3bba6c52e3/Derivates/47357418888941a37a6976f5e18b31841fdda8a8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g d'eau minérale
- 4 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine T 55, et un peu pour le plan de travail
- 6 g de sel
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 999 kJ / 236 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Brioche extra crémeuse
2 godz. 15 min
Pains à burgers américains
3h 15 min
Fougasse lardons et romarin
3h 15 min
Baguette tradition
15 Std. 25 Min
Pains au chocolat
16h 10min
Baguette en épis au sésame
15 Std. 45 Min
Petits pains au lait
1 Std. 45 Min
Croissants au beurre
16h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min