Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g d'eau
- 10 g de sel
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 804.5 kJ / 190.3 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 404.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Petits pains aux noix
4 Std. 30 Min
Pain au romarin méditerranéen
1 Std. 55 Min
Petits pains au lait
1 Std. 45 Min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1 Std. 50 Min
Brioche italienne
3 Std. 15 Min
Pain express (Simplicité)
1 Std. 15 Min
Dinner rolls anglais
3h 35min
Pain aux céréales, abricots et figues
2 Std. 15 Min
Mon pain de campagne maison
4h 40min
Baguettines lardons et emmental
1 Std. 25 Min
Pain rapide aux trois graines façonnage marguerite
1 Std. 25 Min