Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de farine T45, et un peu pour le plan de travail
- 125 g de farine T55
- 5 g de sel, et 1 pincée
- 125 g d'eau minérale
- 3 pommes à cuire, épluchées et en morceaux
- ½ gousse de vanille, fendue et grattée
- 1 c. à café bombée de cannelle en poudre
- 20 g de cassonade
- 175 g de beurre de tourage
- 50 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- 1 jaune d'œuf, battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1520 kJ / 365 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé à la confiture
30min
Petits beignets chocolat et noisettes
3 Std. 10 Min
Brioche Spirale
2 Std. 45 Min
Brioche tressée
14 Std. 40 Min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15 min
Brioche extra moelleuse
3 godz. 45 min
Tarte amandine aux poires
2h 30 min
Gâteau aux pommes
1h
Tartelette fine aux pommes
3h
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Cake marbré, glaçage rocher
2h 15min