Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème de noisette
- 50 g de beurre mou
- 50 g de sucre en poudre
- 50 g de poudre de noisette
- 10 g de fécule de maïs
- 5 g de rhum (opcjonalnie)
- 1 œuf
La brioche feuilletée
- 75 g de lait
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 250 g de farine de blé, T45 et un peu pour le plan de travail
- 70 g de sucre en poudre
- 3 pincées de sel
- 1 jaune d'œuf
- 2 œuf
- 25 g de beurre, en morceaux et un peu pour le moule
- 150 g de beurre de tourage
- 40 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1915.3 kJ / 457.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 91.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioches italiennes
3 Std. 15 Min
Brioche tressée
14h 40 min
Brioche extra moelleuse
3h 45min
Tarte amandine aux poires
2 Std. 30 Min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3 Std.
Baba au rhum
4 Std.
Brioche butchy à partager
3h 50min
Babka aux myrtilles
4 Std. 50 Min
Pâte à pizza italienne
2h 5min
Brioche feuilletée tressée
17 Std. 45 Min
Brioche extra crémeuse
2 Std. 15 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min