Brioche des rois feuilletée à la crème de noisette

Brioche des rois feuilletée à la crème de noisette

4.9 14 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
6 parts

Składniki

La crème de noisette
  • 50 g de beurre mou
  • 50 g de sucre en poudre
  • 50 g de poudre de noisette
  • 10 g de fécule de maïs
  • 5 g de rhum (opcjonalnie)
  • 1 œuf
La brioche feuilletée
  • 75 g de lait
  • 10 g de levure boulangère fraîche émiettée
  • 250 g de farine de blé T45 et un peu pour le plan de travail
  • 70 g de sucre en poudre
  • 3 pincées de sel
  • 1 jaune d'œuf
  • 2 œuf
  • 25 g de beurre en morceaux et un peu pour le moule
  • 150 g de beurre de tourage
  • 40 g d'eau

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 457.8 kcal / 1915.3 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 28.9 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Sód 91.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...