Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé

Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé

4.5 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • jaunes d'œufs
    4
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • de lait
    350 g
  • de sucre en poudre
    70 g
  • de fécule de maïs
    1 c. à soupe bombée
  • gousse de vanille fendue et grattée (avec les graines)
    1
  • de noix de pécan
    50 g
  • de caramel au beurre salé et 1 trait pour la finition
    4 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 411 kcal / 1720 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...