Wersje kompatybilne
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jaunes d'œufs
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 350 g de lait
- 70 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe bombée de fécule de maïs
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée (avec les graines)
- 50 g de noix de pécan
- 4 c. à soupe de caramel au beurre salé, et 1 trait pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Chocolat liégeois
12 godz. 15 min
ATELIER menu 2
1小时
ATELIER menu 1
1小时
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Fraisier
15 godz.
Babka salé au saumon fumé
4u.
Macarons à la fraise
2 Std. 30 Min
Paris-Brest
3hod.
Gaufre fourrée glace vanille, praliné et chocolat
14u.
Glace à la violette
12h
Glace sundae nappage caramel
3 godz. 35 min
Crème dessert aux speculoos
6h 20 min