Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de almejas frescas
- 2 cucharadas de sal gorda
- 150 g de cebolla en cuartos
- 70 g de mantequilla
- 100 g de vino blanco
- 40 g de zumo de limón
- 1 pellizco de pimienta molida
- 1 pellizco de sal
- 15 g de harina de trigo
- 10 g de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 yemas de huevo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1157 kJ / 276 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 2913.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con salsa cremosa y gambas
30min
Boquerones fritos al limón
1h 45min
Vieiras con dos salsas
45 min
Navajas con mojo verde
40 min
Miniconchas de almendra
40 min
Mejillones rellenos con mantequilla de ajo
35 min
Gambas al ajillo
15 Min
Cazuela de fideos con langostinos
40 min
Bacalao en salsa de gambas con tagliatelle de zanahoria
1h
Paella del senyoret
1h 30min
Arroz negro con gambones y sepia
45 min
Arroz negro con calamares y gambones fritos (Cocción de arroz)
1h 40min