Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carajacas
- 500 g de filetes de hígado de ternera
- 1 cucharadita de sal
- 3 dientes de ajo
- 4 - 6 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 1 guindilla seca sin semillas
- 1 cucharadita de comino en grano
- 1 cucharadita de orégano seco
- 50 g de vinagre
- 100 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de pimentón
Mojo picón
- 4 dientes de ajo
- 1 guindilla roja seca sin semillas
- 1 cucharadita de comino en grano
- 1 cucharadita de sal
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
- 15 g de vinagre
- 1 cucharada rasa de pimentón dulce
Papas arrugadas
- 500 g de agua
- 800 g de patatas de guarnición
- 800 - 1000 g de sal gorda
- 1 cucharada de aceite de oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1629 kJ / 389 kcal
- Białko
- 18.9 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 601.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmorejo
10 min
Migas con chorizo y uvas (Hestan Cue™)
40 Min
Mojo verde
10 min
Chuletón con papas, mojo picón y coleslaw de brócoli y mango
2 godz. 30 min
Pulpo frito con papas arrugadas y mojo verde
1h
Tortillitas de camarones (sin gluten)
50min
Papas y aceitunas negras aliñás
25 godz.
Mojo picón
5 Min
Papas arrugadas con mojo verde
45 min
Solomillo al whisky
45 min
Salsa brava
10 min
Migas con pimientos de Padrón
30 min