Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de chipirones enteros frescos medianos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco (solo las hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva
- 2 pellizcos de sal
- 1 guindilla roja seca (sin pedúnculo ni semillas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1062 kJ / 254 kcal
- Białko
- 35.1 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Chipirones encebollados (Maganos)
40min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30min
Calamares encebollados
1 godz.
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30min
Calamares a la americana
50min
Chipirones a la marinera
25min
Bacalao con fritada de pimientos y boletus
45min
Setas de cardo con jamón
25min
Arroz negro cremoso con calamares
40min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30min
Arroz con pimientos y chipirones
35min
Arroz negro con gambones y sepia
45min