Wersje kompatybilne
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
French chicken liver pâté
- 80 g onion (approx. ½ onion)
- 1 garlic clove
- 150 g unsalted butter, cut into pieces
- 250 g chicken livers, trimmed
- 60 g Port or Madeira wine
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Port Jelly
- 1 gold strength gelatine leaf
- ice cold water, to soak
- 100 g Port or Madeira wine
- bread of choice, to serve
- cornichons, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 701.2 kJ / 167.6 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 39 mg
Alternatywne przepisy
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Beurre noisette emulsion (L'Atelier Gourmet Food)
20min
Beef stock paste
3h
Eggs with herb sauce and Easter cookies
50 min
Sous-vide Ossobuco
12h 40min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Sunny gazpacho
25 min
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4h 25 min
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min