Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 250 g duck livers or chicken livers, thoroughly cleaned
- 1 ¾ tsp salt
- ½ dried bay leaf
- 6 whole black peppercorns
- 150 g Riesling
- 180 g salted butter, softened, cut into pieces
- 1 tbsp Port or cognac
- ⅛ tsp ground black pepper
- bread, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1111.7 kJ / 264.7 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 353.9 mg
Alternatywne przepisy
Brutti ma buoni
4 godz. 40 min
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 godz. 20 min
Smoked trout pâté
3h 15min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Gougère puffs with salmon mousse
25 Std. 35 Min
Mixed mushroom pâté
1h 25min
Duck confit with lentil & orange salad
15h 40 min
Rhubarb and vanilla rhumba
25 min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Polenta
25 min
Anise-cured salmon
14 Std. 10 Min