Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 250 g duck livers or chicken livers, thoroughly cleaned
- 1 ¾ tsp salt
- ½ dried bay leaf
- 6 whole black peppercorns
- 150 g Riesling
- 180 g salted butter, softened, cut into pieces
- 1 tbsp Port or cognac
- ⅛ tsp ground black pepper
- bread, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1111.7 kJ / 264.7 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 353.9 mg
Alternatywne przepisy
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 Std. 20 Min
Chicken and port pâté
1h 30 min
Romesco dip
10 min
Mixed mushroom pâté
1 godz. 25 min
Sabayon (Zabaglione)
15min
Duck confit with lentil & orange salad
15 Std. 40 Min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Duck and cherry salad
45min
Champagne poached chicken terrine
1h 30 min
Chicken liver pâté
2 Std. 20 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Broccoli soup with sage oil
30min