Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g extra virgin coconut oil, plus extra for greasing
- ¼ tsp grated nutmeg (optional)
- 80 g brown sugar, plus extra 2 tsp for sprinkling (see Tips)
- 2 fresh blood plums (approx. 100 g each), stones removed and cut into 6 or 8 wedges
- 2 peaches (approx. 100 g each), stones removed and cut into 6 or 8 wedges
- 1 - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only (approx. 2-3 tsp)
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 100 g milk (see Tips)
- 200 g wholemeal spelt flour
- 2 tsp baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- Greek-style natural yoghurt, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 820.3 kJ / 195.3 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 124.1 mg
Alternatywne przepisy
Apple and date cake
1h 30min
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35min
Apple cake
1 Std.
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Pear and chocolate frangipane
2h
Raspberry and lemon flan
1 Std.
Lemon and lime polenta cakes
40 min
Mixed berry clafoutis
40 min
Apple, pear and bay leaf cake
1 Std. 15 Min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Almond and pear tart
40 min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min