Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot

Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot

4.8 73 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
12 slices

Składniki

  • psyllium husk
    40 g
  • warm water
    780 g
  • dried instant yeast
    3 tsp
  • honey
    40 g
  • apple cider vinegar
    25 g
  • brown rice flour plus extra to dust
    200 g
  • buckwheat flour (see Tip)
    260 g
  • potato starch
    200 g
  • sea salt
    3 tsp
  • oil to grease
  • water to spray

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 222.9 kcal / 932.6 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 49.8 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 478.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...