Wersje kompatybilne
Gluten free artisan loaf baked in a cast iron pot
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g psyllium husk
- 780 g warm water
- 3 tsp dried instant yeast
- 40 g honey
- 25 g apple cider vinegar
- 200 g brown rice flour, plus extra to dust
- 260 g buckwheat flour (see Tip)
- 200 g potato starch
- 3 tsp sea salt
- oil, to grease
- water, to spray
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 932.6 kJ / 222.9 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 478.9 mg
Alternatywne przepisy
Chia and pepita gluten free loaf
1h 25min
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1 Std. 20 Min
Cyndi's Gluten-Free Bread
1 Std. 40 Min
Gluten free baking powder
5min
Gluten-free Burgers with Guacamole and Onion Rings
2h 45min
Celery leaf gremolata
5min
Gluten free Mediterranean bread
1 godz. 35 min
Hawaiian gluten-free pizza
2 godz.
Gluten-free Pizza Two Ways
2h 45min
Gluten free flour mix
10min
Magnolia Kitchen brownies
1 godz. 10 min
Gluten free carrot and almond cake
2h 30min