Urządzenia i Akcesoria
Pear and chocolate frangipane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
16 portions
Składniki
Pastry
-
raw sugar30 g
-
raw almonds20 g
-
plain flour plus extra for dusting210 g
-
cocoa powder10 g
-
unsalted butter chilled, plus extra for greasing130 g
-
salt (optional)1 pinch
-
egg yolk1
-
natural almond extract¼ tsp
-
water1 - 2 tsp
Filling
-
raw almonds230 g
-
white sugar140 g
-
dark chocolate200 g
-
unsalted butter130 g
-
eggs4
-
natural almond extract1 tsp
-
pears peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)2
Apricot glaze
-
apricot jam50 g
-
water1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
41.7 mg
Białko
7.8 g
Kalorie
1779.5 kJ /
423.7 kcal
Tłuszcz
29.3 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Peach and plum upside-down cake
50 min
Panforte
1 godz. 30 min
Almond tuiles
30 min
Moroccan bundt
1 godz. 20 min
Halva semifreddo
7 godz. 30 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Gorgonzola cheesecakes with pear jam
45 min
Almond and pear tart
40 min
Spiced oranges and dates with yoghurt cream
30 min
Golden baklava
25 godz. 25 min
Rhubarb and blackberry breakfast tart
2 godz. 20 min
Baked honey cheesecake
4 godz. 20 min