Pear and chocolate frangipane
TM6 TM5 TM31

Pear and chocolate frangipane

4.8 (49 ocen)

Składniki

Pastry

  • 30 g raw sugar
  • 20 g raw almonds
  • 210 g plain flour, plus extra for dusting
  • 10 g cocoa powder
  • 130 g unsalted butter, chilled, plus extra for greasing
  • 1 pinch salt (optional)
  • 1 egg yolk
  • ¼ tsp natural almond extract
  • 1 - 2 tsp water

Filling

  • 230 g raw almonds
  • 140 g white sugar
  • 200 g dark chocolate
  • 130 g unsalted butter
  • 4 eggs
  • 1 tsp natural almond extract
  • 2 pears, peeled, cored, cut into halves and cut into thin slices lengthways (5 mm)

Apricot glaze

  • 50 g apricot jam
  • 1 tbsp water

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1779.5 kJ / 423.7 kcal
Białko
7.8 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
29.3 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Błonnik
3 g
Sód
41.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy