Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 700 g beetroot, peeled and cut into pieces (3 cm)
- 75 g fresh horseradish, peeled (see Tips)
- 40 g red wine vinegar
- ½ tsp ground caraway seeds
- 1 tbsp white sugar, to taste (see Tips)
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 104.6 kJ / 25 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 94.7 mg
Alternatywne przepisy
Soy Dressing
5min
White chocolate and pistachio madeleines
4 godz. 35 min
Lime and ginger dressing
30 min
Salsa verde
5min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5óra 15p
Pear and burghul salad
40 min
Sardines with tomato couscous
55min
Crayfish pâté
4 godz. 45 min
Steamed sea bass wrapped in banana leaves with green mango salad (Luke Nguyen)
35min
Steamed whole fish with quinoa salad and salsa verde
1h
All-in-one chicken congee
35min
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter)
1h 10min