Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 500 g white cabbage, cut into pieces (4-5 cm)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g water
- 30 g salted butter
- 1 tbsp plain flour
- 2 tbsp lemon juice
- 4 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 pinch sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 451 kJ / 107 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 335 mg
Alternatywne przepisy
Cucumber soup
25min
Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto
25min
Zucchini, Brie and basil soup
35min
Cauliflower gratin
1 godz.
Beetroot soup with herb dumplings
1 godz. 10 min
Cabbage soup
50min
Warm beetroot dish
50min
Polenta zucchini slice
2 godz. 10 min
Broccoli and pea soup with cauliflower cashew cream
40min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Zucchini soup
25min
Cream of mushroom soup
20min