Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 500 g white cabbage, cut into pieces (4-5 cm)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g water
- 30 g salted butter
- 1 tbsp plain flour
- 2 tbsp lemon juice
- 4 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 pinch sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 451 kJ / 107 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 335 mg
Alternatywne przepisy
Potatoes and green beans with parsley pesto
35 min
Warm beetroot dish
50 min
Polish vegetable salad (Insalata Russa)
1h 20 min
Hunters' stew
1h
Ajvar (Red capsicum and eggplant dip)
Brak ocen
Potato and porcini mushroom soup
30min
Cabbage soup
50 min
Baked beans
13h 25min
Ratatouille
40min
Country-style chicken liver fritters
35 min
Sautéed mushrooms and zucchini with prosciutto
25 min
Vegan potato and onion bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1h 30 min