Urządzenia i Akcesoria
Lebanese-style hommus
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
800 g
Składniki
-
dried chickpeas250 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
water plus to soak and rinse1000 g
-
freshly squeezed lemon juice to taste80 - 100 g
-
tahini100 g
-
garlic clove to taste1
-
sea salt to taste1 tsp
-
ice cubes80 g
-
olive oil to drizzle1 - 2 tbsp
-
ground cumin to sprinkle½ tsp
-
paprika to sprinkle½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 800 g
Sód
3362.5 mg
Białko
69.2 g
Kalorie
7323.9 kJ /
1750.5 kcal
Tłuszcz
89.4 g
Błonnik
40.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
187 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Basmati rice in Varoma bundt tin
35 min
Spiced carrot porridge
25 min
"Spaghetti" with spinach and mint pesto (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Brak ocen
Five-cheese Quiche with No Added Sugar Fig Jam
2 godz.
Soula's Spanakopita
1 godz. 35 min
Lemon and caper aioli
15 min
Shichimi togarashi oysters
1 godz. 10 min
Maca chocolate bark
50 min
Miso glazed eggplant (Nasu dengaku)
30 min
Carrot top pesto
15 min
Gwinganna nut and seed bread
3 godz. 25 min
Traditional hommus
25 godz. 5 min