Urządzenia i Akcesoria
Lebanese-style hommus
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
800 g
Składniki
-
dried chickpeas250 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
water plus to soak and rinse1000 g
-
freshly squeezed lemon juice to taste80 - 100 g
-
tahini100 g
-
garlic clove to taste1
-
sea salt to taste1 tsp
-
ice cubes80 g
-
olive oil to drizzle1 - 2 tbsp
-
ground cumin to sprinkle½ tsp
-
paprika to sprinkle½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 800 g
Sód
3362.5 mg
Białko
69.2 g
Kalorie
7323.9 kJ /
1750.5 kcal
Tłuszcz
89.4 g
Błonnik
40.6 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Węglowodany
187 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan Toasts with Roasted Capsicum and Cashew Nut Paste
30 min
Eggs Benedict and corn muffins
1 godz. 15 min
Maple-Dijon Vinaigrette
15 min
Broccoli stem falafel
25 godz. 40 min
Spiced rice pudding (meghli)
50 min
Baba ghanoush
1 godz.
Vegan apple and nut crumble with rum raisins
9 godz.
Boerewors
40 min
Grain free wraps
15 min
Wholemeal spelt pastry
35 min
Vanilla wet chai
15 min
Traditional hommus
25 godz. 5 min