Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 100 g blanched almonds
- 100 g caster sugar
- 80 g plain flour, plus an extra 1 tablespoon
- 2 eggs
- 50 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 2 ripe pears, peeled, cored and cut into thin slices (5 mm - see Tip)
- brown sugar, for sprinkling
- thickened cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1543.4 kJ / 367.5 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 68.2 mg
Alternatywne przepisy
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Caribbean carrot cake
2sa 10 dk
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1hod.
Caramel, date and walnut bundt
1 godz. 15 min
Pear and chocolate frangipane
2 godz.
Zebra bundt
1 Std. 10 Min
Santiago cake
1 godz. 20 min
Apricot Danish slice
40 min
Raspberry and lemon flan
1hod.
Apple and date cake
1h 30 min
Lime sour cream bundt cake
50 min.
Almond shortbread biscuits
2sa 10 dk