Urządzenia i Akcesoria
Biryani-style rice
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves3
-
piece fresh ginger cut into rounds2 cm
-
oil of choice20 g
-
brown onion cut into wedges (3-4 cm)1
-
chicken thigh fillet or skinless chicken breast fillets, cut into cubes (3 cm) and patted dry with paper towel250 g
-
sea salt1 ¼ tsp
-
ground black pepper¾ tsp
-
fresh tomatoes (approx. 300 g), cut into 1-2 cm pieces2
-
tomato paste20 g
-
Kashmiri chilli powder½ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground coriander1 tsp
-
basmati rice300 g
-
cold water550 g
-
cinnamon quill1
-
green cardamom pods crushed10
-
eggs cold4
-
water (to the 1L fill level)
-
fresh coriander leaves only, to garnish
-
fresh long red chillies sliced, to garnish1 - 2
-
cashews toasted, to garnish
-
Greek yoghurt to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
821.3 mg
Białko
23.5 g
Kalorie
2210.6 kJ /
528.4 kcal
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
70.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Jeera rice (Cumin rice)
20 min
Indian Pilaf Rice
1 godz.
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 min
Jeera rice (Cumin rice)
45 min
Rasam
20 min
Ghee Roasted Chicken
1 godz. 15 min
Potato Peratal
40 min
Malabar Prawn Curry
1 godz. 25 min
Prawn Biryani
1 godz. 15 min
Chilli paneer
30 min