Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, cut into rounds
- 20 g oil of choice
- 1 brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 250 g chicken thigh fillets or skinless chicken breast fillets, cut into cubes (3 cm) and patted dry with paper towel
- 1 ¼ tsp sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 2 fresh tomatoes (approx. 300 g), cut into 1-2 cm pieces
- 20 g tomato paste
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 300 g basmati rice
- 550 g cold water
- 1 cinnamon quill
- 10 green cardamom pods, crushed
- 4 eggs, cold
- water (to the 1L fill level)
- Greek yoghurt, to serve
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 - 2 fresh long red chillies, sliced, to garnish
- cashews, toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2440.7 kJ / 583.4 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 814.4 mg
Alternatywne przepisy
Creamy beef curry
1 godz. 15 min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 Min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1h 10min
Whole fish curry
45min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27h 20 min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3 Std. 5 Min
South African yellow rice
20 Min
Gwinganna biryani (TM6)
25 Std. 20 Min
Korma spice blend
5 min
Chicken korma with cashews
30 Min
Gwinganna turmeric & coconut chicken with green beans
1h