Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, cut into rounds
- 20 g oil of choice
- 1 brown onion, cut into wedges (3-4 cm)
- 250 g chicken thigh fillets or skinless chicken breast fillets, cut into cubes (3 cm) and patted dry with paper towel
- 1 ¼ tsp sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 2 fresh tomatoes (approx. 300 g), cut into 1-2 cm pieces
- 20 g tomato paste
- ½ tsp Kashmiri chilli powder
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 300 g basmati rice
- 550 g cold water
- 1 cinnamon quill
- 10 green cardamom pods, crushed
- 4 eggs, cold
- water (to the 1L fill level)
- Greek yoghurt, to serve
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 - 2 fresh long red chillies, sliced, to garnish
- cashews, toasted, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2440.7 kJ / 583.4 kcal
- Białko
- 25.7 g
- Węglowodany
- 76.1 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 814.4 mg
Alternatywne przepisy
Chicken korma with cashews
30min
Creamy beef curry
1h 15min
Malabar Prawn Curry
1 Std. 25 Min
Ghee Roasted Chicken
1h 15min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 Std. 10 Min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Tandoori chicken
45min
Prawn Biryani
1h 15min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45min
Chicken and Chinese sausage rice
50min
Jeera rice (Cumin rice)
20min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1h 15min