Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g shallots
- 50 g fresh ginger
- 30 g garlic cloves
- 50 g coconut oil
- 2 cinnamon sticks
- 2 star anise
- 8 cardamom seeds
- 180 g tomato ketchup
- 1 tsp sugar
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp chilli powder
- 2 pinches ground black pepper
- 550 g water
- 500 g Basmati rice, rinsed
- 30 g dried black currants
- 100 g roasted cashew nuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2408 kJ / 576 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 967 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chapatis
1h
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Bamia (Okra Lamb Stew)
1h 50min
Pilau rice using rice mode
40min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Nyonya Steamed Fish
45min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Chicken Rendang
45min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min