
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cucumber Peanut Salad
- 85 g peanuts, roasted, unsalted
- 10 mint leaves fresh
- 170 g English cucumbers peeled and diced (2 cm)
- salt to taste
Chicken Curry
- 2 tsp turmeric, dried, ground
- 1 tsp cayenne pepper, ground
- 1 tbsp salt to taste
- 1 cinnamon stick
- 10 - 15 cardamom pods to taste
- 5 - 10 whole cloves to taste
- 10 black peppercorns
- 3 red chillies, dried to taste
- 2 tsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds to taste
- 10 curry leaves, fresh (optional)
- 5 garlic cloves
- 1 piece fresh ginger (3 cm)
- 285 g onion quartered
- 70 g vegetable oil
- 285 g tomatoes halved
- 910 g chicken thighs, skinless, bone in skin on, air-chilled
- 60 g tomato paste
- 60 g peanut butter, smooth
Yellow Rice
-
910
g water
lub 910 g vegetable broth - 2 tsp turmeric, dried, ground
- 2 tsp salt
- 285 g rice, white, type basmati
- 60 g butter, unsalted
-
parsley leaf, fresh to garnish
lub cilantro, fresh to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 892.4 kcal / 3733.9 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 58.3 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Sód
- 2103.8 mg