Urządzenia i Akcesoria
Tandoori chicken
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 portions
Składniki
Tandoori paste
-
coriander seeds1 tbsp
-
cumin seeds1 ½ tbsp
-
black cardamom pods6
-
whole cloves10
-
Kashmiri chilli powder2 tbsp
-
ground turmeric1 tbsp
-
ground cinnamon2 tbsp
-
sea salt1 tbsp
-
brown sugar60 g
-
tomato paste (see Tips)120 g
-
garlic cloves120 g
-
fresh ginger cut into pieces80 g
-
extra virgin olive oil plus extra to preserve200 g
Tandoori chicken
-
chicken thigh fillet cut into pieces (3 cm)800 g
-
lemon juice only½
-
sea salt1 tsp
-
ground black pepper1 pinch
-
Greek yoghurt (see Tips)200 g
-
extra virgin olive oil to grease
-
fresh mint leaves to garnish
-
lemon wedges, to serve
-
chutney of choice, to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
688.3 mg
Białko
27 g
Kalorie
1513.6 kJ /
360.4 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1 godz. 45 min
Tandoori chicken
45 min
Biryani-style rice
1 godz. 5 min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 godz. 20 min
Korean fried chicken
4 godz.
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4 godz. 15 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Butterflied spicy chicken with potatoes and coriander dip
2 godz. 30 min
Smash burger taco
40 min
Sheek Kebab
1 godz. 10 min
Creamy beef curry and rice
1 godz. 15 min