Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g chicken thighs, with skin and bone, cut in pieces (4 cm x 4 cm)
- 5 dried chillies
- 1 tbsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 1 tbsp black peppercorns
- 1 tsp fennel seeds
- 5 garlic cloves
- 15 g fresh ginger, sliced
- 2 tsp tamarind paste, seedless
- 5 tbsp water
- ¼ tsp ground turmeric
- 3 tbsp yoghurt
- 2 tsp lemon juice
- 1 ½ tsp salt
- 1 onion, cut in quarter
- 60 g ghee
- 2 sprigs curry leaves, deveined
- 2 tsp jaggery sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1965 kJ / 470 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 218 mg
Alternatywne przepisy
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1 Std. 5 Min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45min
Malabar Prawn Curry
1 Std. 25 Min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Prawn Biryani
1h 15min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45min
Whole fish curry
45min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Mozambican chicken curry
35 Min
Spicy Soy Sauce Chicken
30min
Nyonya Steamed Fish
45min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min