Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 3 cardamom pods, crushed
- 4 whole cloves
- 2 garlic cloves
- 2 onions (approx. 300 g), cut into quarters
- 50 g olive oil
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp chilli powder
- 2 pinches ground black pepper
- 400 g canned diced tomatoes
- 2 tsp white sugar
- 2 potatoes, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp sea salt
- 800 g chicken thigh fillets, cut into pieces (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 8677.1 kJ / 2066 kcal
- Białko
- 157.6 g
- Węglowodany
- 79.5 g
- Tłuszcz
- 119.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.7 g
- Błonnik
- 25.5 g
- Sód
- 5264.2 mg
Alternatywne przepisy
South African curry mince
45min
Chicken korma with cashews
30min
Korma spice blend
5 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Creamy beef curry
1 Std. 15 Min
Ruvani Govender's Gourmet beef and potato curry pie
3h 5min
Lamb saag
1 Std. 30 Min
The ultimate chicken curry pie (Mark LaBrooy)
27 Std. 20 Min
Chicken jalfrezi
1 Std. 50 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 Std. 15 Min