Alice Piktija's Cape Malay chicken curry

Alice Piktija's Cape Malay chicken curry

4.2 96 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 portions

Składniki

  • coriander seeds
    1 tsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • cardamom pods crushed
    3
  • whole cloves
    4
  • chilli powder
    1 tsp
  • ground ginger
    1 ½ tsp
  • ground turmeric
    1 tsp
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • garlic cloves
    2
  • onions (approx. 300 g), cut into quarters
    2
  • olive oil
    50 g
  • ground black pepper
    2 pinches
  • canned diced tomatoes
    400 g
  • white sugar
    2 tsp
  • potatoes peeled and cut into pieces (2 cm)
    2
  • sea salt
    2 tsp
  • chicken thigh fillet cut into pieces (4 cm)
    800 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1371.5 mg
Białko 33.7 g
Kalorie 2248.6 kJ / 537.4 kcal
Tłuszcz 29.2 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 40.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...