Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 800 g skinless, boneless chicken thighs, each thigh cut into 8 pieces
- 30 g freshly squeezed lemon juice
- ¼ tsp sea salt
- 150 g natural yoghurt
- 120 g tandoori paste (see Tips)
- extra virgin olive oil, to grease
Butter sauce
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 1 black cardamom pod
- 1 tsp fenugreek seeds
- 45 g ghee (see Tips)
- 180 g brown onion (approx. 1-2 onions), cut in quarters
- 20 g fresh ginger, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 tsp sea salt
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut in half (optional)
- 400 g canned whole tomatoes
- 70 g water
- 70 g cashews, plus extra to garnish
- 10 sprigs fresh coriander, leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves to garnish
- 40 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 tsp garam masala (see Tips)
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2177.5 kJ / 518.5 kcal
- Białko
- 30.9 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 36.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 1095.3 mg
Alternatywne przepisy
Chicken korma with cashews
30min
Korma spice blend
5min
Creamy chicken curry and rice
45min
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30min
Creamy beef curry
1h 15min
Biryani-style rice
1h 5min
Alice Piktija's Cape Malay chicken curry
1 Std. 10 Min
Lamb saag
1h 30min
Tandoori chicken
45min
Beef rendang
6u. 20min
Tandoori paste
5min