Murgh makhani (Butter chicken - TM6)

Murgh makhani (Butter chicken - TM6)

4.8 1.3K oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Chicken
  • skinless, boneless chicken thighs each thigh cut into 8 pieces
    800 g
  • freshly squeezed lemon juice
    30 g
  • sea salt
    ¼ tsp
  • natural yoghurt
    150 g
  • tandoori paste (see Tips)
    120 g
  • extra virgin olive oil to grease
Butter sauce
  • cumin seeds
    2 tsp
  • coriander seeds
    2 tsp
  • cinnamon quill
    2 cm
  • black cardamom pod
    1
  • fenugreek seeds
    1 tsp
  • ghee (see Tips)
    45 g
  • brown onion (approx. 1-2 onions), cut in quarters
    180 g
  • fresh ginger cut into pieces
    20 g
  • garlic cloves
    2
  • sea salt
    1 tsp
  • fresh long green chillies trimmed and cut in half (optional)
    2
  • canned whole tomatoes
    400 g
  • water
    70 g
  • cashews plus extra to garnish
    70 g
  • unsalted butter cut into pieces
    40 g
  • fresh coriander leaves, stalks and roots, cut into thirds, plus extra leaves to garnish
    10 sprigs
  • garam masala (see Tips)
    1 tsp
  • pouring (whipping) cream
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 518.5 kcal / 2177.5 kJ
Białko 30.9 g
Tłuszcz 36.3 g
Węglowodany 15.3 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 16.2 g
Sód 1095.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...