Creamy beef curry

Creamy beef curry

4.7 289 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • piece fresh ginger
    1 cm
  • fresh red chillies deseeded if prefered
    1 - 2
  • brown onions cut into quarters
    2
  • salted butter
    45 g
  • curry powder
    20 g
  • ground turmeric
    2 tsp
  • yellow mustard seeds
    2 tsp
  • beef chuck steak cut into cubes (2 cm)
    1000 g
  • canned crushed tomatoes
    400 g
  • raw sugar
    20 g
  • white vinegar
    1 tbsp
  • Meat stock paste (see Tip)
    15 g
  • pouring (whipping) cream
    150 g
  • sea salt to season
    1 - 2 pinches
  • ground black pepper to season
    1 - 2 pinches
  • fresh coriander leaves to garnish
  • lemon wedges, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 652.1 kcal / 2728.5 kJ
Białko 59.3 g
Tłuszcz 36.7 g
Węglowodany 25.8 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 19.6 g
Sód 1422.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...