Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g prawn flesh, deveined
- 2 tbsp chilli powder
- 1 tbsp ginger garlic paste
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tsp turmeric powder
- 1 tsp salt
- 75 g coconut oil
- 3 sprigs curry leaves, deveined
- 2 green chillies, thinly sliced
- 200 g coconut milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1407 kJ / 336 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 592 mg
Alternatywne przepisy
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Prawn Biryani
1h 15min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45 Min
Whole fish curry
45 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Ghee Roasted Chicken
1h 15min
Rasam
20min
Potato Peratal
40min
Prawn Curry
30min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min