![Risotto aux poivrons Risotto aux poivrons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0f45c3e85263e13b22e10aac532c9afb/Derivates/edbf3b2f8a9ae43f8ae87f6d7d6a624d03fd48a7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de Sbrinz, en morceaux (2 cm)
- 500 g de poivrons jaunes, épépinés, en morceaux (3 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 40 g de beurre
- 300 g de riz risotto (cuisson 20 minutes)
- 100 g de vin blanc
- 700 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
- 1 sachet de safran en poudre
- ¾ de c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 250 g de tomates-cerises, en grappe
- ½ c. à café de fleur de sel
- 4 pincées de poivre, moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2138 kJ / 509 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 19 g
Alternatywne przepisy
Risotto à la courge
35 min
Pâtes au four rapides
55min
Tarte flambée aux poireaux
40 min
Risotto au citron et épinards
30 min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons (2 portions)
50 min
Risotto à la tomate et burrata
30 min
One pot penne-poireaux
30 min
Tartinade d’aubergines
20 Min
Tarte aux poireaux et au fromage
1 Std. 5 Min
Lasagnes aux lentilles
1h 15min
Tarte aux légumes (TM6)
25 Min
Risotto alle cinque P
30 min