Risotto au citron et épinards

Risotto au citron et épinards

4.3 67 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 80 g d'Appenzeller fromage à pâte mi-dure, en morceaux (3 cm)
  • 80 g d'oignons coupés en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 300 g de riz risotto (cuisson 20 min.)
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1 citron bio, zeste râpé
  • 730 g d'eau
  • 100 g de vin blanc
  • 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • ½ c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre, moulu
  • 150 g de pousses d'épinard frais
  • 2 c. à soupe de jus de citron

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 491.4 mg
Białko 11.7 g
Kalorie 1826.4 kJ / 436.5 kcal
Tłuszcz 11.9 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Węglowodany 65.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...