
Wersje kompatybilne
Poisson blanc au miso avec haricots verts et purée de pois chiches
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pâte de miso
- 30 g de sucre en poudre
-
1
c. à soupe de miel
lub 1 c. à soupe de mirin -
2
c. à soupe de vin blanc
lub 2 c. à soupe de saké - 1 c. à soupe de sauce de soja
- 4 c. à soupe d'huile de sésame
- 4 filets de poisson blanc, sans la peau (env. 200 g chacun)
- 30 g d'huile végétale et un peu pour le plat
-
200
g de champignons shiitaké frais émincés (1 cm)
lub 200 g de champignons frais émincés (1 cm) - 500 g de pois chiches en conserve égouttés
- 300 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- 10 g de gingembre frais coupé en tranches (2 mm)
-
300
g de haricots verts frais
lub 300 g de haricots verts surgelés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 636.5 kcal / 2663 kJ
- Białko
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 51.6 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 1628.6 mg