Poisson blanc au miso avec haricots verts et purée de pois chiches

Poisson blanc au miso avec haricots verts et purée de pois chiches

4.4 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
4 portions

Składniki

  • de pâte de miso
    50 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • de miel
    1 c. à soupe
    1 c. à soupe de mirin
  • de vin blanc
    2 c. à soupe
    2 c. à soupe de saké
  • de sauce de soja
    1 c. à soupe
  • d'huile de sésame
    4 c. à soupe
  • filets de poisson blanc, sans la peau (env. 200 g chacun)
    4
  • d'huile végétale et un peu pour le plat
    30 g
  • de champignons shiitaké frais émincés (1 cm)
    200 g
    200 g de champignons frais, émincés (1 cm)
  • de pois chiches en conserve égouttés
    500 g
  • d'eau
    300 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de gingembre frais coupé en tranches (2 mm)
    10 g
  • de haricots verts frais
    300 g
    300 g de haricots verts surgelés

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 636.5 kcal / 2663 kJ
Białko 46.3 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 51.6 g
Błonnik 12.9 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 1628.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...