Riz au pak-choï et jambon

Riz au pak-choï et jambon

4.3 35 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 portions

Składniki

  • de riz à grain court japonais
    250 g
  • gousses d'ail
    2
  • de ciboules partie blanche et verte, ciselées
    40 g
  • d'huile végétale
    20 g
  • de jambon blanc coupé en morceaux (2 cm)
    200 g
  • de pak-choï (1 pak-choï), coupé en morceaux (3 cm)
    150 g
  • d'eau
    360 g
  • de vin de riz de Shaoxing
    10 g
  • de vinaigre de riz
    5 g
  • de sauce de soja légère (claire)
    20 g
  • de sel
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 489.9 kcal / 2049.8 kJ
Białko 18.3 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 71.9 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 1817.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...