Riz au pak-choï et jambon

Riz au pak-choï et jambon

4.3 36 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 portions

Składniki

  • 250 g de riz à grain court japonais
  • 2 gousses d'ail
  • 40 g de ciboules partie blanche et verte, ciselées
  • 20 g d'huile végétale
  • 200 g de jambon blanc coupé en morceaux (2 cm)
  • 150 g pak-choïs (1 pak-choï), coupé en morceaux (3 cm)
  • 360 g d'eau
  • 10 g de vin de riz de Shaoxing
  • 5 g de vinaigre de riz
  • 20 g de sauce de soja légère (claire)
  • 1 c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1817.7 mg
Białko 18.3 g
Kalorie 2049.8 kJ / 489.9 kcal
Tłuszcz 13.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 71.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...