Quiche ai funghi e Fontina

Quiche ai funghi e Fontina

4.3 59 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

Pasta brisèe
  • 150 g di farina tipo 00
  • 80 g di burro freddo, a pezzi
  • 1 cucchiaino raso di sale
  • 50 g di acqua
Ripieno funghi e Fontina
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 300 g di funghi freschi misti, a tocchetti
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
  • 250 g di Fontina a tocchetti
  • 4 uova
  • 60 g di latte intero

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 563.5 mg
Białko 9.7 g
Kalorie 938.1 kJ / 224.3 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Węglowodany 10.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...