Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisèe
- 150 g di farina tipo 00
- 80 g di burro freddo, a pezzi
- 1 cucchiaino raso di sale
- 50 g di acqua
Ripieno funghi e Fontina
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di funghi freschi misti, a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 rametti di maggiorana fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 250 g di Fontina, a tocchetti
- 4 uova
- 60 g di latte intero
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 938.1 kJ / 224.3 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 563.5 mg
Alternatywne przepisy
Quiche di spinaci e speck
2h
Lasagne funghi e salsiccia
1 godz. 40 min
Tortine ricotta e cioccolato
1sa
Crostata salata ai peperoni con mozzarella e basilico
1 godz. 30 min
Sformato di verdure e formaggio
45 dk
Crostata di pere e noci
1 godz. 30 min
Cestini di patate con panna acida e salmone affumicato
2 godz. 40 min
Torta salata di Pasqua con crema di Parmigiano Reggiano
1sa
Torta salata ai funghi
1 godz. 30 min
Quiche radicchio e speck
2sa 30 dk
Sformatini di patate con cuore filante
40 dk
Lasagne ai funghi
2h