Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di burro + q.b. per imburrare
- 190 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
- 100 g di carote, pelate e a pezzi
- 100 g di foglie di spinaci freschi
- 5 uova
- 1 pizzico di sale
- 400 g di zucchero
- 2 cucchiaini di lievito in polvere
- 100 g di carote a pezzi
- 1000 g di succo di arancia, spremuto fresco (10 arance circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 475 kJ / 8 kcal
- Białko
- 77 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Verdure al vapore con salsa al curry
1 Std. 10 Min
Cavolfiori e cavoletti di Bruxelles a vapore
Brak ocen
Carote tiepide alla salvia
35 dk
Merluzzo al vapore con cavolo cappuccio viola, nespole e datteri (di Mirko Ronzoni)
1sa
Merluzzo al vapore con patate, verza e salsa agli agrumi
55 dk
Uova sode ripiene
1 Std. 10 Min
Merluzzo al vapore con riso e spinaci
30 Min
Uova sode colore arancio
55 dk
Menù: Merluzzo con patate e zucchine; burro agli agrumi e muffin al cioccolato
45 dk
Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto
45 dk
Insalata con pollo al vapore, kiwi, Feta e cavolo riccio
35 dk
Asparagi a vapore in salsa verde
40 dk